یه چند ماهی هست درگیر موت کورت جساپ شدم اوایل بیشتر برام یک شوخی بود در این حد که خب یکم حقوق بین المللی بخونیم و بیشتر آشنا شیم. شایدم دلیلش این باشه که به شخصه حقوق بین الملل رو خیلی دست پایین میدونم شاید اگر بهش بگیم آموزه های اخلاقی بشری بیشتر شبیه باشه تا اینکه بگیم حقوق !!!!
خلاصه قسمت شد و یک کارگاه که توسط موسسه MIS برگزار شد شرکت کردم. من ذاتاً آدم سخت گیری هستم اما به جرات میگم که یکی از بهترین دوره هایی بود که توی این چند سال شرکت کرده بوودم. ( البته دوره های فنی همیشه خیلی خوبن مخصوصاً وقتی که پای موسسات خارجی در میون باشه). طول دوره ۴ روز بود و روز آخرش یک موت کورت تمرینی برگزار شد با محوریت جساپ دو دوره برگزار میشه یکی به زبان انگلیسی و دیگری به زبان فارسی با یک سیلابس مشترک
موت کورت چیست؟
خب شاید بهتر باشه اول موت کورت رو توضیح بدم. در یک کلام یعنی شبیه سازی یک دادگاه واقعی حالا این دادگاه میتونه کیفری باشه ، دیوان عدالت اداری باشه یا بین المللی و… میتونه فارسی ، انگلیسی یا فرانسه باشه. حالا اینکه روند اون چجوریه بسته به نوع بازی هست که در هر موت کورتی متفاوت خواهد بود.
متاسفانه موت کورت برای بچه های حقوق خیلی شناخته شده نیست و تب اون این چند ساله بالا گرفته اونم برای دانشجویان تهران یا بهتر بگم تنها دانشجویان علامه و شهید بهشتی !! البته رشد خوبی داشته و بقیه دانشگاه ها هم دارن به این قضیه اضافه میشن اما هنوز محدود به دانشگاه های تهرانه….
خیلی رک بگم ، بیشتر عشق رفتن به خارج باعث شده تا دانشجویان خیلی جدی درگیر این موت کورت ها بشن چراکه برای اپلای کردن کمک زیادی خواهد کرد. اما برای من نکات دیگه ای داشته که واقعاً دارم ازش لذت میبرم.
پینوشت: من نمیخوام برم پس در این زمینه که واقعاً تاثیر داره یا نه متخصص خوبی نیستم فقط شنیده ها رو میگم
فواید این بازی:
حالا این آدمی که نه میخواد بره و با فلسفه حقوق بین الملل هم مشکل داره و میگه که بیشتر یک مشت آرزو محسوب میشه تا حقوق در موت کورت شبیه سازی دادگاه بین الملل دنبال چی میگرده؟
چالش:
اولین اتفاقی که برای من افتاده اینه که دارم خودم رو به چالش میکشم. من عاشق به چالش کشیدن و به چالش کشوندن آدمها هستم. امروز بعد از مدت ها جوری به چالش کشیده شدم که استرس توی صورتم محسوس بود اگر آدم بیخیالی مثل من مضطرب بشه احتمالاً دیگران غش خواهند کرد.
رقابت:
هر بازی برنده و بازنده داره پس یک رقابت برای برنده شدن در حال انجام خواهد بود. حس رقابت باعث خیلی چیزها میشه اولی هم مجبور شدن به مطالعه زیاد برای رسیدن به هدف.
آموزش سخنرانی و استدلال :
در حوزه علمیه هنگام تحصیل طلاب باهم دیگه مباحثه میکنند. متاسفانه ما در دانشگاه همه چیز داریم الی بحث!؟ درواقع یک استاد داریم که سر منبر میره و متکلم وحده است و دیگران ما بین چرت زدن گاهی هم این وسط یک سوال میپرسند(اینقدر بدم میاد از این آدمها خو بزار استاد لالاییشو ادامه بده ؟!!)
موت کورت به شما فن مباحثه رو آموزش میده اون هم به صورت عملی. این هنر هم در زندگی و هم در دادگاه ها به کمک شما خواهد آمد تا قاضی رو بتونید قانع کنید مخصوصاً در دادگاه های ایران که جلسات دادگاه خیلی اوقات نقش تعیین کننده تری داره از لوایح ضمیمه پرونده . همچنین برای نوشتن لوایح میشه از کسی کمک گرفت اما وسط پودیوم خودت هستی و خودت.
فن مباحثه و هنر منبر رفتن در فقه شیعه خیلی قدیمیه جزو اون علومیه که سینه به سینه آموزش داده میشه. اینکه ببینی داری برای چه قشری صحبت میکنی تا متن و نوع منبر رفتن رو تنظیم کنی. ، گام به گام جلو بری ، از منابع فقهی ، آیات و روایات کمک بگیری اما همیشه سلسه مراتب استدلال رو رعایت کنی. همه اینها به نوعی در موت کورت هم وجود داره. اگه یک فرد آکادمیک به حوزه بره و فقط بشینه تا این هنر و فن رو به صورت کتاب دربیاره حداقل چندین کتاب آیین سخنرانی و هنر تاثیر بر شنودگان از توش درمیاد که به هیچ وجه از منابع غربی استفاده ای نشده یک هنر صد در صد شرقی.
چالش علمی:
موت کورت اولین کاری که میکنه اینه که مجبورتون میکنه تا برید و بخونید. معمولاً هم در کیس ها جوری برنامه ریزی شده تا شما نتونید یک قانون خاص پیدا کنید بلکه چندین قانون وجود داره هم به نفع شما و هم علیه شما در یک کلام از همه چیز دوتا هست یکی علیه شما و دیگری همراه شما. اگر کیس بین المللی باشه که کارتون دراومده اونقدر منابع زیاد هستند که هرچقدر بخونید کم خوندین و تا روز آخر هم یه چیزی هست که از دستتون در رفته
هنر داستان گویی و استدلال:
شما باید بتونید یک داستان بگید که به نفع شما عمل کنه. از حوادث روزمره تا قوانین باید استفاده کنید تا به نتیجه که خودتون میخواهید برسید. موت کورت یک داستان داره که شما مینویسیدش و باید برای قضات قابل پذیرش باشه به همین سادگی و سختی
زنده موندن زیر فشار:
این بخش رو من عاشقشم شما اینجا متکلم وحده نیستید درواقع قضات بمبارانتون میکنند هر صحبتی که میکنید ممکنه علیهتون استفاده بشه. هرکلامی که میگید باید حدس بزنید ممکنه یک چالش ایجاد کنه و تیم مقابل یا قضات از همون کلام علیه شما استفاده کنه. این وسط باید حواستون باشه بعد از جواب به سوال به صحبت های خودتون برگردید. متون حقوقی باید درجا به ذهنتون بیاد همچنین چهره شناس باشید که بفهمید الان قضات قانع شدند از جوابتون یا نه گاهی باید کل استراتژی رو همونجایی که هستید عوض کنید. سخت ترین ۲۰ دقیقه عمرتون خواهد بود ولی واقعاً نفس گیر و لذت بخشه
بازی با ذهن:
توی موت کورت یک بار باید در نقش خوانده باشی و یک بار در نقش خواهان. این تغییر نقش بهت کمک خواهد کرد تا هربار خودت رو به چالش بکشی قبل از اینکه قضات تو رو سوال پیچ کنند این تویی که داری از خودت میپرسی هربار باید خودت رو در جایگاه یک نفر قرار بدی و این یعنی تو دربرابر خودت قرار داری.
فن اقتناع مخاطب:
یکی از کسایی که رفته بود کمپ تعریف میکرد و میگفت تو میدونی که داری دروغ میگی اون افسر مهاجرت هم میدونه که تو داری دروغ میگی اما اونی که جواب میگیره هنرش اینه که جوری دروغ میگه که خودش هم باور میکنه که داره راست میگه اگر نمیتونی خودت رو قانع کنی نخواهی توانست دیگران هم قانع کنی!!!
اینجا یاد میگیری چطور از ابزار قانون ، رویه قضایی ، نوع بیان ، نوع ایستادن ، تن صدا ، چشم در چشم شدن و… قاضی رو با خودت همراه کنی تا بتونی به نتیجه دلخواه برسی. راستشو بخوای کمترین استفاده تو از قانون خواهد بود بقیش هنریه که هیچ جا نوشته نشده و اموزش داده نمیشه فقط یک راه داره تمرین تمرین تمرین
زبان انگلیسی :
خب جساپ به زبان انگلیسیه من ایلتس اکادمیک ۶٫۵ دارم اما توی جساپ کم میارم خیلی اوقات!!! اگر بتونید خیلی راحت انگلیسی صحبت کنید فقط یک حداقل دارید و نه بیشتر این چالش زبان و فهمیدن لحجه های مختلف هم جز اون کارایی که ازش لذت میبرم
نتیجه گیری:
احتمالاً موت کورت علی الخصوص در حوزه بین المللی آورده خاصی در رزومه شما محسوب نمیشه. مخصوصاً اینکه ما در یک رقابت نابرابر قرار داریم و بهترین جایی که در این سالها بودیم ۳۵ جهانی ، تیمی که من میدونم حداقل چندتا مسابقه جهانی شرکت کرده و بیش از یک سال هم درحال مطالعه بوده. اگر به کسی بگیم یک سال وقت برای خوندن داری چی میخونی خب بی شک خواهد گفت اول برای آزمون وکالت بعد قضاوت و یا احتمالاً ارشد. از فواید حقوق داخلی خوندن هم اینه که یک بار مطالعه میکنی و هر سه تاش رو امتحان میدی به همین سادگی
اما از من میپرسی میگم اگر به دنبال چالش هستی یه سر به موت کورت بزن شاید عاشقش شدی به قول یکی از اساتید
This podium is your kingdom
لینک ها :
یه سر به این موسسه بزنید کلاس کاری حقوق بین المللش واقعاً خوبه من که در زمینه حقوق موسسه به این خوبی ندیدم اسمش هست موسسه مطالعات مدرن MIS لینک در اینجا امیدوارم به همین خوبی بمونه
سایت ILSA که در واقع سازمان دانشجویان حقوقه البته MIS نماینده اونها در ایرانه فکر میکنم اینجا
پینوشت : بر اساس آمار گوگل بیشترین متن مطالعه از سایت این مطلب بوده و همچنین ایمیل های بازخوردی که گرفتم تعداد زیادیشون راجب موت کورت بود. برای همین تمام پرسش و پاسخ هایی که انجام شده یا سوالات ممکن رو در اینجا نوشتم.
سلام ببین من به هم فکریت نیاز دارم من عاشق چالش هستم و اینکه اصلا لذت میبرم خودم خودم رو محکوم کنم و بعد دوباره خودم رو تبرئه کنم و دوباره همون برائت رو زیر سوال ببرم ولی الان موندم تو کار خودم برای ثبت نام ارشد میشه باهام تماس بگیری سارا
با سلام
متاسفانه من خیلی بدرد مشورت دادن نمیخورم. در هر صورت ایمیل من همونجور که در سایت ذکر شده هست
hamed@zatajam.com
ممنونم عالی بود پیشتر اطلاعی راجع بهش نداشتم .ممنونم
خواهش میکنم
مطالب دیگری هم هست راجب موت کورت که میتونید مطالعه کنید
دورهمی قضات و وکلا وحقوق خوان ها
@hoghogh_don
چالش موت کورت شرکت کنین
سلام واقعا دلم میخاد درمقابل قاضی مخصوصا دادا تجدیدنظر بتونم تو چشماشون نگاه کنم جواب بدم. و اونارو به چالش بکشم
با تمرین هرچیزی ممکنه. فقط یادتون نره معمولاً در دادگاه تجدید نظر طرفین دعوا رو دعوت نمیکنند و علی الاصول دادگاه بصورت غیر حضوری برگزار میشه.
برای حضور در دادگاه انقلاب و کیفری ۱ تمرین کنید
تعریفتون از حقوق بین الملل مثل بچه هاست ???
قرار من در این وبلاگ نوشتن به نوعی بوده که هرکسی حتی یک بچه هم درک کنه. پس این نظر رو به عنوان یک وجه مثبت در نظر میگیرم
سلام
ببخشید منابع موت کورت جساپ رو میشه بگید ؟
چون هیچ تصوری از این که باید چه کتبی بخونم ندارم
برای حقوق بین الملل که مراجع مشخصه مثل کرافورد و…..
ارا icj هم هست که در اینترنت در دسترسه.
اما بهترین منبع ILSA هست میتونید مراجعه کنید
با سلام
ممنون از مطلب جذابتون
یک سوال داشتم واسه مسابقات موت کورت داخلی با موضوع قتل چه منابعی رو پیشنهاد میدید؟
این اولین باره که داذم توی این مسابقات شرکت میکنم. ممنون
با سلام متاسفانه در این زمینه اطلاعی ندارم. موت کورت های داخلی خیلی ثبات ندارند و بصورت سالیانه برگژار نمیشوند. تنها موت کورت منظم فارسی که من میشناسم مسابقات داوری تجاری است که توسط TRAC برگژار میشود.
نظرت درباره ی موت کورتی که درباره مالکیت فکری باشه چیه؟
تو ایران نیست ولی یه دانشگاهی به فکر برگزاریشه
جالبه برات؟ اگر باشه فکر میکنی مخاطب داشته باشه؟
بستگی به فعال بودن بچه های مالکیت فکری داره. احتمالاْ جالب میشه ولی اگر میبینید که جساپ حیلی طرفدار داره بیشتر به دلیل اینه که تیم اول اسپانسر میگیره برای سفر به امریکا از طرف دیگه هم بچه های بین الملل هم خیلی قدیمی تر هستند و هم خیلی فعال.
با سلام خیلی ممنون. دردانشگاه اسم این موت کورت رو شنیدم خواستم اطلاعاتی به دست بیاورم که مطالب بسیار خوب شمارا مطالعه کردم. رحم الله والدیک
سلام دوستان یک چیزی بهتر از موت کورت بنام دادگاه تمرینی (Mock Trial) هست که بر خلاف موت که جنبه آموزشی و دانشگاهی دارد، دادگاه تمرینی جنبه حرفه دارد و وکلای حرفه ای در آن شرکت میکنند.
سایت آی داور اولین پلتفورم برگزاری دادکاه الکترونیک در ایران
http://www.idavar.com
دادگاه تمرینی
گروه پژوهشی حقوق تجاری هوشمند آرمان تا ۱۵ آذر ۱۴۰۳ در حال ثبت نام برای موت کورت (قضیه برخی اموال جمهوری اسلامی ایران علیه ایالات متحده) میباشد .این موت کورت با همکاری دانشگاه ها .مرکز وکلا .مشاوران قوه قضاییه و اساتید برجسته حقوق برگزار میشود.
جهت ثبت نام با شماره تلفن ۰۲۱-۷۷۳۰۴۳۷۹ تماس بگیرید